En lätt och elegant rätt med krispiga, gyllene grönsaksblinis, frisk syra från syre och krämig fyllighet från rörost. Kombinationen av krispighet, friskhet och rökiga toner skapar en nordisk balans mellan det enkla och det sofistikerade — perfekt som förrätt eller lätt servering.



people

Ingredienser

1 Morot
1 Pastinak
1 Liten squash
1 ägg
1 msk Vetemjöl
½ tesked salt
Nymalen peppar
Smör eller olja för stekning
2 msk gräddfil 18 %
1 tesked Citronsaft
Salt och peppar efter smak
2 msk Äppelcidervinäger
1 msk honung
1 msk vatten
1 knippe Färsk dill och gräslök, grovhackad

Instruktioner

1. Riv grönsakerna grovt och pressa ut överflödig vätska.

2. Rör i ägg, mjöl, salt och peppar till en fast smet.

3. Värm smör eller olja i en stekpanna och stek små blinis (ca 6–8 cm i diameter) tills de är gyllene och krispiga på båda sidor.

4. Lägg dem på bakplåtspapper och håll dem varma.

5. Blanda den rökta osten med crème fraîche och citronsaft.

6. Låt dem vila i 10 minuter innan du skär upp dem.

7. Smält smör i en stekpanna och tillsätt rödkål och rivet äpple.

8. Rör ner de hackade örterna strax före servering för att bevara deras fräschör.

9. Lägg blinierna på en tallrik, toppa med rökt ostkräm och ringla över örtvinäger.

10. Garnera med färska örter och syltlök för färg och kontrast.

Köksredskap i rostfritt stål

Jämn värme, precis kontroll och PFAS-fri säkerhet.

Skärbrädor i massivt trä

Naturlig värme och knivvänliga ytor.

Utformad för ett balanserat liv

Matlagning börjar med lugn, bra råvaror och redskap som ligger bra i handen. På Viretta kombinerar vi form och funktion i ett modernt nordiskt uttryck – skapat för dig som ser köket som en plats för både gemenskap och inspiration.